با پیشرفت دنیا و تکنولوژی و پیدایش اقتصاد گیگ هر روز به تعداد فریلنسرها در دنیا افزوده می شود. فریلنسری شغلی است که می تواند با وجود آزادی عمل، درآمدهای جذابی را نیز ایجاد کند. برخی از فریلنسرها به خاطر اینکه پروژههای خود را بدون داشتن رئیس انجام میدهند، به خود افتخار میکنند.
فریلنسرها همیشه از آزادی عمل خود در انتخاب پروژههایی که قبول میکنند و از زندگی راحت خود تعریف میکنند. البته رسیدن به این جایگاه به عنوان یک فریلنسر، کار سادهای نیست. چرا که مشخصات و ویژگیهای خاصی نیاز است تا یک فریلنسر از بقیه همکاران خود متمایز شود و به یک فریلنسر موفق تبدیل شود.
تبدیل شدن به یک فریلنسر موفق نیازمند تعهد و پشتکار برای غلبه بر موانع دارد. اگر علاقه دارید شما هم به جمع فریلنسرهای موفق بپیوندید و با 23 ویژگی مهم یک فریلنسر موفق آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.
فریلنسر کیست؟
در پاسخ به سوال فریلنسر کیست؟ میتوان گفت وقتی که شما در زمینه تخصص خود اما بدون تعهد با یک سازمان و یا شرکت به خصوص و با مجموعههای گوناگون فعالیت میکنید، یک فریلنسر هستید. شما میتوانید بنابر خواسته خود، پروژههایی که در دست دارید را تغییر دهید.
در صورتی که شما در حرفهتان متخصص هستید و از شرایط شغلی خود رضایت کامل ندارید و تصمیم دارید تا مسیر جدیدی را در زندگی کاری خود ایجاد کنید، توصیه میشود مسیر فریلنسری را انتخاب کنید.
این تصور در مورد فریلنسری اشتباه است که شخص فریلنسر در خانه مینشیند و کارها به سراغ او میآیند. بلکه یک فریلنسر موفق باید برای به دست آوردن پروژههای شغلی و داشتن یک وضعیت ثابت به همراه امنیت شغلی، تلاش زیادی بکند. اگر شما هم میخواهید یک فریلنسر موفق باشید، در ادامه این مطلب راهکارهایی ارائه میشود تا با به کار گیری آنها بتوانید کلید موفقیت در این مسیر را پیدا کنید.
تفاوت فریلنسری و دورکاری
دورکار به چه کسی گفته میشود؟ آیا کارمندان دورکار همان فریلنسرها هستند؟ پاسخ به این سوال منفی است، اگر چه ممکن است در ابتدا شبیه به هم به نظر برسند. کارمندان دورکار درست مانند سایر کارمندان هستند، اما با این تفاوت که آنها در دفتر کار نمیکنند و در خانه یا هر جایی که بیشتر احساس راحتی میکنند، مسئولیتهای خود را انجام میدهند.
تفاوت اصلی بین فریلنسر ها و کارمندان دورکار در این است که فریلنسرها استخدام نمیشوند، بلکه با شما به صورت قراردادی و برای مدت محدود همکاری میکنند. این در حالی است که کارمندان دورکار با شرکت شما قرارداد امضا میکنند و به صورت تمام وقت استخدام میشوند.
دلایل زیادی وجود دارد که کارمندان تصمیم میگیرند به صورت دورکار وظایف خود را انجام دهند. از این دلایل میتوان به انعطاف پذیری بیشتر در محل کار، رسیدن به تعادل بهتر بین کار و زندگی و اجتناب از رفت و آمدهای پر استرس اشاره کرد. به لطف فناوریهای مدرن، حضور فیزیکی در دفتر کار روز به روز به منسوخ شدن نزدیک میشود چرا که در دنیای امروز تنها چیزی که برای انجام کارهای روزانه خود نیاز دارید، رایانه و اتصال به اینترنتی پایدار است.
چطور یک فریلنسر موفق باشیم؟
اگر در دنیای فریلنسری افرادی توانستهاند موفقیت کسب کنند، پس شما هم میتوانید. ممکن است این مسیر دشوار روزها، هفتهها و یا حتی ماهها طول بکشد؛ اما در نهایت شما میتوانید از خود به عنوان یک فریلنسر موفق نام ببرید. زمانی که تصمیم میگیرید یک فریلنسر باشید باید بدانید که این مسیر سبک زندگی شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد و نمیتوان آن را فقط یک تغییر وضعیت شغلی دانست.
در صورتی که تجربه کافی در زمینه تخصص خود نداشته باشید، این مسیر برایتان سخت خواهد بود. به عنوان یک فریلنسر موفق، باید مدیریت زمان خود را در دست داشته باشید و برای به روز کردن دانش تخصصی خود زمانی مناسبی را در نظر بگیرید و آن را در کنار انجام پروژههای کاری خود پیش ببرید.
حالا به به سراغ راهکارهای موجود برای دست یابی به این موفقیت در این زمینه میرویم. در ادامه متوجه میشوید که چگونه گام به گام در مسیر فریلنسری قدم بگذارید و هر روز موفقیتهای بیشتری کسب کنید.
23 راز برای تبدیل شدن به یک فریلنسر موفق
1- مشخص کردن تخصص خود
فریلنسرها باید بدانند که در چه چیزی خوب هستند و در آن متخصص شوند. این ارزشی است که فریلنسرها برای کمک به رفع نیازهای شرکتهای مختلف به ارمغان میآورند. فریلنسر ها باید زمینه تخصص خود را مشخص کنند و یاد بگیرند که چگونه ارزش خود را به طور واضح و مختصر به کارفرمایان بیان کنند. این مورد را میتوان با به روز نگه داشتن وب سایت خود، نمایش نمونه کارهای قبلی و برجسته کردن نظرات مشتریان انجام داد.
2- اخذ قرارداد مشخص و دقیق
یکی دیگر از مواردی که باعث میشود تا شما به عنوان یک فریلنسر موفق شناخته شوید، اخد قرارداد مشخص و دقیق است. قرارداد فریلنسری به قراردادی گفته میشود که بین فریلنسر و کارفرما برای انجام یک کار مشخص تنظیم میشود. این قرارداد نیز مانند سایر قراردادها به عنوان سند حقوقی در محاکم قانونی دارای ارزش و اعتبار است. به همین خاطر باید به صورت دقیق نوشته شود.
وجود هرگونه ابهام در قرارداد ممکن است در مسیر اجرای پروژه مانع ایجاد کند و در نهایت به ضرر هر یک از طرفین تمام شود. در قرارداد فریلنسری علاوه بر تعیین مدت زمان انجام کار، باید میزان دستمزد و نحوه پرداخت آن نیز مشخص شود. همچنین باید قبل از شروع پروژه درباره اینکه چه کسی مسئول جبران خسارتهای غیرقابل پیشبینی خواهد بود، توافقهای لازم صورت بگیرد.
3- برنامه مشخص و منظم برای کسب و کار خود
اولین کاری که باید به عنوان یک فریلنسر موفق انجام دهید، این است که برنامه ریزی دقیق و منظم داشته باشید. باید تمام اطلاعات مورد نیاز برای موفقیت در کار را در ذهن خود برنامهریزی کرده باشید؛ البته بهتر است آن را روی کاغذ هم بنویسید. شاید نوشتن برنامهها کمی وقتگیر باشد اما آن قدر فایده دارد که توصیه میکنیم حتما زمان مناسبی را به آن اختصاص دهید. این کار باعث میشود علاوه بر پرداختن به موضوعات مهم و چالشهایی که ممکن است در مسیر پروژهها برایتان پیش بیاید از قبل فکر کرده باشید و برای آنها برنامهریزی کنید.
همچنین در صورت نیاز میتوانید برنامه خود را در اختیار شریک یا کارفرمای خود قرار دهید تا آنها نیز از برنامه شما برای پیشبرد پروژهها مطلع شوند. برای اینکه بتوانید به صورت منظم برای خود مشتری پیدا کنید و درآمد قابل قبولی داشته باشید، داشتن برنامه اولویت اول است.
4- برنامه ریزی روزانه
در آغاز هر ماه و هر هفته یک زمان مشخص را برای نوشتن برنامه ماه یا هفته جاری انتخاب کنید. البته این کار را میتوانید در آخر هفته نیز انجام دهید و برنامه هفته آینده را با دقت یادداشت کنید. داشتن برنامه ریزی روزانه و هفتگی به شما کمک میکند تا راحتتر برای زمان خود تصمیم بگیرید. هر چقدر سرتان شلوغتر باشد، نوشتن این برنامه اهمیت بیشتری پیدا میکند.
5- طراحی لوگو شخصی
برای اینکه در بازار کار بتوانید همیشه مشتری داشته باشید و درآمد بالایی کسب کنید، باید حرفهای به نظر برسید. طراحی لوگوی مناسب و شیک، ویترین خوبی برای معرفی شما به مشتریان است. طراحی یک لوگوی زیبا باعث بهتر دیده شدن شما در بازار کار میشود. یک لوگوی خوب باعث میشود بهتر در ذهن مشتریان خود به یاد بمانید.
طراحی لوگوهای شخصی به فریلنسر های حرفهای کمک میکند تا شهرت خود را افزایش دهند و کار خود را به درستی به نمایش بگذارند. فریلنسر های موفق از لوگوها استفاده میکنند تا به مشتریان خود اطلاع دهند در زمینه تخصص خود حرفهای هستند. با نرم افزارهای بسیار زیادی که در اختیارتان هست، هیچ بهانهای برای نداشتن یک لوگوی شخصی حرفهای وجود ندارد.
6- رد کردن پروژههای نامناسب
یکی دیگر از رازهای موفقیت در فریلنسری، قبول نکردن کارهای نا مناسب است. اگر سرتان شلوغ است و زمان کافی برای شروع یک کار جدید را ندارید، بهتر است آن را رد کنید. این بهترین کاری است که میتوانید در حق مشتریان فعلی و جدید خود انجام دهید. اما بدترین کار این است که همه کارهایی را که به شما پیشنهاد میشود، قبول کرده و از کیفیت کار خود راضی نباشید.
قبل از آن که یک کار جدید را بپذیرید، از داشتن زمان کافی برای انجام آن مطمئن شوید. تحویل یک کار با کیفیت بالا، بهتر از انجام کارهای زیاد اما با کیفیت پایین است.
7- طراحی وب سایت شخصی
در دنیای امروز داشتن یک وب سایت شخصی در معرفی شما به بازار کار اهمیت بسیاری دارد. این کار علاوه بر معرفی شما به عنوان یک فریلنسر حرفهای به بازار کار، باعث میشود مشتریان جدید را به سمت خود جذب کنید. در حال حاضر بسیاری از افراد با سرچ در اینترنت در تلاش هستند تا بهترین افراد را برای انجام پروژههای خود پیدا کنند و اگر شما در نتایج این جست و جوها حضور نداشته باشید، یکی از بهترین فرصتهای معرفی خود به دیگران را از دست دادهاید.
بعد از طراحی و ساخت وب سایت شخصیتان، برای بالابردن ارزش و اعتبار سایت، به صورت مرتب آن را به روز رسانی کنید. این وب سایت مانند رزومه شما میماند و باید تمام فعالیتهای شما در آن قرار داده شود. اگر مشتریان جدید از سایت شما بازدید کنند و ببینند که مدت زیادی است سایت را آپدیت نکردهاید، از انتخاب شما برای انجام پروژههایشان صرف نظر میکنند و سراغ فرد دیگری میروند. به روز رسانی منظم شاید از شما وقت زیادی بگیرد، اما سود زیادی را به شما میرساند.
همچنین میتوانید به برخی از مشتریانتان که از طریق وب سایت با شما و خدماتتان آشنا شدهاند، برای جلب اعتماد بیشتر، امتیازات رایگان بدهید. برای مثال میتوانید به افرادی که اولین بار است به شما کار سفارش دادهاند، چند درصد تخفیف بدهید.
8- شبکههای اجتماعی
اگر میخواهید در کشور خود و یا دیگر کشورهای دنیا به عنوان یک فریلنسر موفق و حرفهای شناخته شوید، از شبکههای اجتماعی غافل نشوید. هیچکس نمیتواند تاثیر شبکههای اجتماعی بر زندگی افراد را انکار کند.
اهمیتی ندارد که در کدام شهر یا کشور زندگی میکنید، استفاده از شبکههای اجتماعی میتواند ارتباط شما را با دنیای اطرافتان گستردهتر کند و فضای جدیدی را برای جذب مشتریان جدید رقم بزند. عضو شدن در لینکدین، فیسبوک و گروههای مختلف مرتبط با حوزه کاریتان در تلگرام میتواند در رشد کسب و کارتان نقش به سزایی داشته باشد.
بنابراین فرصت استفاده از توئیتر، فیسبوک، لینکدین و عضویت در گروههای مختلف کاری را از خود نگیرید. البته مراقب باشید فقط در راستای معرفی خود و شغلتان و به صورت محدود در این شبکههای اجتماعی فعالیت داشته باشید.
9- شناخت همکاران
شناخت همکاران یکی دیگر از فاکتورهایی است که به شما برای تبدیل شدن به یک فریلنسر موفق کمک میکند. ارتباط با افراد مختلف از طریق شبکههای اجتماعی و یا جمعهای کاری موجب شناخت بیش تر شما از افرادی که در حوزه تخصصتان فعال هستند، میشود.
ایجاد ارتباط با افرادی که در زمینه تخصص و مهارت شما فعالیت میکنند، فرصت مناسبی برای دسترسی راحت تر به مشتریان جدید است و به شما کمک میکند تا خدمات بیشتر و بهتری را به کمک همکارانتان به مشتریان ارائه کنید و همین امر موجب رضایت بیشتر مشتریان نیز خواهد شد.
شاید بعضی اوقات لازم باشد یکی از مشتریانتان را برای دریافت خدمات بهتر و تخصصیتر به یکی از همکاران خود معرفی کنید و گاهی نیز همکارانتان شما را به مشتریان خود معرفی کنند.
10- اهمیت پس انداز کردن
یکی دیگر از رازهای موفقیت یک فریلنسر که باعث درآمد زایی بیشتر میشود، پس انداز است. حتی اگر اوضاع کاریتان خوب است، این احتمال را بدهید که ممکن است یک یا دو ماه در سال، درآمد خوبی نداشته باشید. فریلنسر ها به دلیل اتفاقاتی که در بازارکار رخ میدهد، از لحاظ درآمد و معیشت آسیب پذیر هستند. به همین خاطر پیشنهاد میشود هر ماه مقداری از درآمد خود را پس انداز کنید.
داشتن یک حساب بانکی مجزا برای پس اندازکردن، امنیت مالی شما را در روزهای سخت زندگی تامین میکند. اگر پس انداز نداشته باشید، ممکن است به خاطر یک بحران مالی یک یا دو ماهه، همه چیز زندگی خود را از دست بدهید و مجبور شوید دوباره از صفر شروع کنید.
11- خلاقیت
روشهای بسیاری برای خلاق بودن وجود دارد تا علاوه بر جذب مشتریان بیشتر، از تجهیزات و فضای کاری بهتری نیز استفاده کنید. اگر درآمد کافی برای خرید سیستم نو ندارید، شاید ارتقای سیستم به جای خرید یک لپتاپ جدید، گزینه بهتری باشد. آپدیت تجهیزات قدیمی هم کارتان را راه میاندازد و به شما کمک میکند در هزینههایتان صرفه جویی کنید. اگر توان اجاره یک مکان مجزا برای شروع کار را ندارید، از همان فضای فعلی کار خود را آغاز کنید و با کمی خلاقیت و تغییر دکوراسیون، محیط مناسبی را برای کار خود ایجاد کنید. همچنین میتوانید یک خدمات جدید را به لیست تواناییهایتان اضافه کنید.
لازم است بدانید که گزینههای بسیاری برای ایجاد خلاقیت در کار وجود دارد که تنها لازم است کمی فکر کنید، تا روشهای بهتر و جدیدتری را پیدا کنید.
12- اهمیت به مشتریان وفادار
از دیگر مواردی که یک فریلنسر موفق باید به آن توجه داشته باشد، اهمیت به مشتریان وفادار و پاداش دادن به آنها است. داشتن رابطه صمیمانه و دوستانه در کنار ارائه خدمات مناسب، یکی از اصلی ترین فاکتورهای مشتری مداری است. برای جذب بیشتر مشتریان میتوانید تخفیفهای ویژهای را برای مشتریان وفادار خود قائل شوید و یا خدمات ویژهای را برای آنها در نظر بگیرید. البته روشهای جالب و زیادی وجود دارد که میتوانید برای حفظ مشتریان وفادار از آنها استفاده کنید.
فراموش نکنید که ارائه خدمات مناسب به مشتریان اهمیت بسیاری دارد. به همین خاطر همیشه بهترین خدمات را به مشتریانتان ارائه کنید. اگر مشتری احساس کند که برای شما مهم است، احساس وفاداری بیشتری نسبت به شما پیدا میکند و برای کارهای بعدی خود نیز باز هم به شما مراجعه خواهد کرد. به خاطر داشته باشید که مشتریان فعلی بهترین تبلیغات برای کار و حرفه شما هستند و جلب رضایت آنها یعنی افزایش تعداد مشتریان و افزایش میزان درآمد.
13- تمرکز
اگر قصد دارید هر روز از ساعت 9 تا 5 بعدازظهر کار کنید، در این ساعات فقط کار کنید و تمرکز کافی داشته باشید. یکی از مهم ترین مواردی که فریلنسر های موفق باید به آن توجه داشته باشند، تلاش برای افزایش تمرکز است.
چککردن ایمیلهای، تماسهای غیرکاری و انجام هر کار شخصی دیگر، میتواند راندمان کاری شما را پایین بیاورد. به خودتان قول بدهید که کارهای متفرقه را بعد از ساعت کار یا در زمان استراحت انجام دهید. شاید انجام کارهای شخصی در حین کار از نگاه شما اهمیت بالایی نداشته باشد، اما گاهی همین مورد کوچک هم ممکن است همه زمان کاری شما را به خودش اختصاص دهد.
14- زمان بندی درست و منظم
لازم است درست مانند کسی که در سازمان یا شرکتی مشغول به کار است، زمانی را برای شروع و پایان کار خود مشخص کنید و به آن پایبند باشید. ممکن است گاهی بخاطر حجم زیاد پروژهها، مجبور باشید زمان بیشتری را به کار اختصاص دهید؛ اما توجه داشته باشید که زمان کوتاهی را هم برای استراحت خود در نظر بگیرید تا با انرژی بیشتری بتوانید کارتان را ادامه دهید.
هر چقدر که ساعت کاری شما فشردهتر باشد و زمان کمتری را برای استراحت در نظر بگیرید، کیفیت کارتان نیز به همان نسبت کاهش پیدا میکند. پس همیشه به قانون خود در مورد زمان شروع و پایان کار پایبند باشید.
ممکن است به عنوان یک فریلنسر از چند وسیله مختلف برای کارتان استفاده کنید. اما مهمترین وسیله برای پیشرفت شما، خودتان هستید. در نتیجه مراقبت سلامتی خود باشید و فرصتی را به تفریح، دیدار دوستان و خانواده اختصاص بدهید.
اگر در خانه کار میکنید، گاهی لازم است به بیرون بروید و استراحت کنید. برای مثال تعدادی از ملاقاتهای کاری خود را خارج از خانه بگذارید و یا مشتریانتان را در یک رستوران و یا کافه ملاقات کنید. بعضی وقتها هم میتوانید چند ساعت در روز را با لپ تاپ به یک کتابخانه و یا کافی شاپ بروید و از آنجا کارهایتان را دنبال کنید. تغییر مکانی که در آن کار میکنید، انرژی شما را افزایش میدهد و در میزان خلاقیت کاریتان هم موثر است.
15- تفکر استراتژیک
اگر قصد دارید به عنوان یک فریلنسر موفق فعالیت کنید، باید توانمندیهای خود را بسنجید، نقاط ضعف خود را بشناسید و برای استفاده بهتر از تواناییها و استعدادهایتان برنامه ریزی داشته باشید. اگر نتوانید چالشها و فرصتهای پیش رویتان را پیش بینی و تحلیل کنید، با شکست روبرو خواهید شد. باید از قبل نقشه راهی را طراحی کرده و برای موقعیتهای مختلف راه حل تعریف کنید.
16- تقویت مهارت شبکه سازی
شبکه سازی و ارتباط گرفتن با دیگران به صورت حرفهای تضمینکننده پروژههای بیشتر است. بنابراین ممکن نیست یک فریلنسر بتواند به تنهایی موفق شود. شبکه سازی درست و مؤثر، یعنی رسیدن به مشتریان بهتر و درآمد بیشتر. همچنین به شما این امکان را میدهد تا در زمینه کاری خود پیشرفت کنید. حفظ ارتباط با کارفرما حین انجام پروژه و پاسخ به موقع به سوالات و درخواستهای او از مهارتهای مهم ارتباطی است که انتظار میرود یک فریلنسر موفق داشته باشد.
17- تقویت مهارت حل مسئله
مهارت حل مسئله و یا پیدا کردن راه حلهای موثر قسمتی از وظیفه شما به عنوان یک فریلنسر موفق است. شما باید بتوانید مشکلات مشتریانتان را بشناسید، آن ها را تحلیل کنید و برایشان راه حلی مناسب پیدا کنید، زیرا چنین کاری باعث حفظ شبکه مشتریان میشود.
به علاوه، کسب مهارت حل مسئله باعث میشود کمتر خود را با کارفرمایی درگیر کنید که پروژهاش را برونسپاری کرده اما تمایل دارد خود را از چالشهای اجرای آن دور نگه دارد و یا خواستههای بی مورد از شما دارد.
18- تقویت مهارت تحلیل بازخورد مشتریان
برای پیشرفت و ارتقای شغلی، از کارفرمای خود بخواهید تا نظر خود را در مورد پروژهای که به او تحویل دادهاید بگوید. فقط اینگونه میتوانید نقاط ضعف و قوت خود را به درستی شناسایی کرده و به رشد خود کمک کنید. شما به عنوان یک فریلنسر موفق باید با افراد زیادی در جامعه که دارای سلایق و فرهنگهای گوناگون و مختلف هستند، در ارتباط باشید و مطمئنا چالشهایی با کارفرمایان خود خواهید داشت اما فراموش نکنید که باید قوی و منطقی رفتار کنید. به علاوه، یک فریلنسر موفق و حرفهای باید توانایی درک و تشخیص نقدهای سازنده از غیرسازنده را داشته باشد.
19- پیدا کردن کارفرمای مناسب
یکی دیگر از فاکتورهایی که باید به عنوان یک فریلنسر موفق در نظر داشته باشید، انتخاب کارفرمای مناسب است. مطمئنا کار کردن با یک کارفرمای بهانه گیر، کمال طلب و وسواسی کاری مشکل و حتی میتوان گفت غیر ممکن است. بنابراین اگر مشکلات مالی انگیزه شما برای همکاری با این چنین کارفرمایی باشد، احتمال دارد در میانه پروژه از انجام آن پشیمان شوید.
20- احترام به مشتریان
اگر قصد دارید در آینده نزدیک به عنوان یک فریلنسر موفق شناخته شوید، توصیه میشود به مشتریان خود احترام بگذارید و فروتن باشید. شما موظف هستید تا با دقت به حرف مشتریان خود گوش فرادهید و طبق خواسته و سفارش آنها پروژه را به پایان برسانید. در هر جای پروژه که لازم است دیدگاههای تخصصی خود را در اختیار مشتری قرار دهید، اما تصمیم نهایی را بر عهده خود مشتری بگذارید و قبول کنید که او کارفرمای شماست و کار باید دقیقا طبق سلیقه و خواسته مشتری باشد.
21- اهمیت دفترچه یادداشت
همیشه یک دفترچه یادداشت همراه خود داشته باشید و نکات مهم مربوط به پروژهها را در آن یادداشت کنید. این کار به شما کمک میکند، دقیق تر عمل کنید و به سرعت به یک فریلنسر موفق تبدیل شوید. میتوانید در این دفترچه مواردی را که احساس میکنید مشتریان باید بدانند، یادداشت کنید و در صورتی که ایدههای نابی به ذهنتان رسید، در آن یادداشت کنید. همراه داشتن یک دفترچه یادداشت کوچک این فرصت را به شما میدهد تا قبل از فراموشکردن نکات مهم، آنها را بنویسید.
22- مدیریت زمان
یکی دیگر از رازهای موفقیت یک فریلنسر، مدیریت زمان و اختصاص دادن زمان کافی به هر پروژه است. زمانی که پروژهای را قبول میکنید، زمان مناسبی را برای انجام آن در نظر بگیرید. اگر زمان کمی برای تکمیل یک پروژه اختصاص دهید و نتوانید آن را به موقع تحویل دهید، اعتبار خودتان را از دست دادهاید و مشتری نیز برای پروژههای بعدیاش، شما را انتخاب نخواهد کرد. با از دست دادن اعتماد مشتریان، امنیت شغلیتان با خطر مواجه خواهد شد.
نظرات کاربران