اگر شما هم از کارمندی و معایب آن خسته شدهاید و به کار با کامپیوتر و اینترنت نیز علاقه دارید میتوانید به صورت فریلنسری کسب درآمد کنید. با پیدایش اقتصاد گیگ و پیشرفت فناوری شغلی جدید در دنیا به اسم فریلنسر پدیدار شد. فریلنسینگ به معنای دورکاری است. در فریلنسینگ کارفرما و فریلنسر هم دیگر را نمیبینند و فریلنسر به صورت حضوری در محل کار حاضر نمیشود. فعالیتهایی که در فضای فریلنسینگ تعریف میشود اکثراً به صورت پروژهای هستند و افراد متخصص میتوانند به صورت دورکاری آن را انجام دهند.
فریلنسر کیست؟ فریلنسری چیست؟
فریلنسر یا آزادکار به شخص یا اشخاصی گفته می شود که به صورت آزادانه و بدون تعهد به سازمان یا شرکتی خاص برای خود کار می کنند. فریلنسر کسی است که هیچ گونه قرارداد تمام وقت و یا نیمه وقتی با شرکت ها و سازمان ها ندارد و به صورت پروژه محور و معمولا به شکل دورکاری پروژه ها را از کارفرمایان دریافت می کند و انجام می دهد.
از جمله حوزه های محبوب و پرطرفدار فریلنسری می توان به نویسندگی، تایپ، ترجمه، برنامه نویسی و طراحی وب، تولید محتوا، مارکتینگ، انیمیشن سازی و تدوین ویدئو اشاره کرد.
با توجه به مشکلات متعدد شغل های حضوری بسیاری از افراد در سرتاسر دنیا مایل به کار به صورت غیر حضوری و فریلنسری هستند. مزیت های فریلنسری باعث شده است تا این مشاغل جایگزین بسیار خوبی برای مشاغل کارمندی و سایر مشاغل باشد. در ادامه قصد داریم تا به بررسی 20 مزیت فریلنسری میپردازیم.
مزایای فریلنسری
1. انعطاف پذیری ساعت کاری فریلنسری
انعطاف پذیری را میتوان مهمترین مزیت فریلنسری دانست. اینکه افراد هر روز در یک ساعت مشخصی در محل کار خود حاضر شوند و تا ساعت مشخصی به کار مشغول شوند برای بعضی از افراد به چالش تبدیل شده است. بسیاری از افراد صبحها بازدهی کمتری دارند و برعکس در شب بهتر میتوانند کار کنند. ولی ادارهها و شرکتهای مختلف ساعت مشخصی دارند و به خاطر این افراد ساعت خود را تغییر نمیدهند. یکی از مزایای فریلنسری این است که ساعت کاری آن دست خود افراد است و این میتواند برای بسیاری از افراد لذت بخش باشد.
فریلنسر در انتخاب ساعت کار خود آزاد است و میتواند در هر زمانی که خواست به استراحت بپردازد و هر زمان که خواست دوباره کار خود را شروع کند. کار در شرکتها به این صورت است که شما حتماً باید روزانه 8 ساعت کار کنید ولی انعطاف پذیری فریلنسری باعث شده است تا شما بتوانید زمان کار خود در روزهای مختلف را مدیریت کنید. البته فریلنسر باید کار خود را طوری مدیریت کند که بتواند پروژه مورد نظر را در زمانی که تعهد داده است به کارفرمای خود تحویل دهد.
2. عدم محدودیت فیزیکی در فریلنسری
در کار فریلنسری فرد مجبور نیست که حتماً با لباس رسمی مثل کت و شلوار یا مانتو در محل کار خاصی حاضر شود. فرد میتواند در خانه خود، پشت میز، در کافه و یا حتی در سفر نیز کار خود را انجام دهد. فریلنسر فقط به کامپیوتر و اینترنت نیاز دارد و محدود به مکان خاصی نیست.
مطالعات نشان داده است افرادی که هر روز در زمان خاصی باید در سرکار خود حاضر شوند از روزمرگی رنج میبرند و ذهن آنها بعد از مدتی کارکرد کمتری خواهد داشت. این افراد به اتاق کار خود عادت میکنند و این تکرار در بلند مدت بازدهی آنها را نیز حتی پایین میآورد.
اما یک فریلنسر بسته به حال خود میتواند هر جایی را برای کارش انتخاب کند و حتماً لازم نیست در محلی که کارفرما انتخاب میکند، حاضر شود. از دیگر مزیت های فریلنسری نیز میتوان به این اشاره کرد که فریلنسران مأموریت کاری ندارند و همه کار خود را در منزل خود میتوانند انجام دهند. مأموریتهای کاری برای افراد و مخصوصاً متأهلان میتواند مشکلات زیادی پدید آورد.
3. عدم محدودیت درآمد
فرآیند کاری یک فریلنسر به گونهای است که شما میتوانید چندین پروژه بگیرید و از آن کسب درآمد کنید. عدم محدودیت درآمد از جمله مزیت های فریلنسری است که باعث شده است بسیاری از افراد آن را به سایر کارها و شغلها ترجیح دهند. در واقع افراد در این روش درآمد ثابتی ندارند و درآمد خودشان را با فعالیتهای خود تعیین میکنند.
کار کردن در شرکتهای مختلف و گرفتن یک حقوق ثابت در پایان هر ماه شرایط شغلی را برای بسیاری از افراد سخت میکند چون امکان افزایش حقوق تا یک بازه مشخص (مثلا سال بعد) وجود ندارد. این مسئله در کشوری مثل ایران که تورم اقتصادی دارد دردسرساز خواهد بود.
فریلنسرها میتوانند با فعالیت در مشاغل فریلنسری درآمدی بیشتر از کار ثابت داشته باشند. از طرفی فریلنسرها میتوانند دستمزد خود را با توافق با کارفرما مشخص کنند و بسته به سختی هر پروژه میتوانند درآمد بیشتری طلب کنند. اما کارهای ثابت و دائمی این طور نیست و افراد برای انجام کارهای روتین که ممکن است سخت یا آسان باشد درآمد ثابتی دریافت مینمایند. یک فریلنسر موفق می تواند چندین برابر یک کارمند درآمد داشته باشد!
4. عدم نیاز به مهاجرت شغلی
فردی که در شهر خود کار مورد نظر خودش را پیدا نکند و یا تخصصی داشته باشد که در شهر خود نتواند از آن استفاده کند، مجبور به مهاجرت شغلی خواهد شد. مهاجرت شغلی مشکلات زیادی برای افراد به وجود خواهد آورد که بزرگ ترین آن مسائل مربوط به مسکن است. فردی که برای کار خود مهاجرت انجام میدهد مجبور است تا درصدی از حقوق ماهانه خود را برای اجاره خانه و رفت و آمد اختصاص دهد که این باعث میشود فرد در پایان ماه پول کمتری داشته باشد.
افرادی که در مشاغل فریلنسری مشغول به فعالیت هستند اصلاً نیازی به مهاجرت شغلی ندارند. آنها میتوانند از طریق کامپیوتر و اینترنت تخصص خود را به کار بگیرند و با همکاری با یک شرکت در قاره دیگر کسب درآمد کنند. بنابراین یکی از مزیت های فریلنسری این است که نیاز به مهاجرت شغلی ندارد و توسعه مشاغل فریلنسری در کشورها میتواند تا حد زیادی جلوی مهاجرت شغلی را بگیرد.
5. عدم نیاز به مصاحبه
فردی که در محیط کسب و کارهای فریلنسری به عنوان فریلنسر مشغول به فعالیت است در هنگام گرفتن پروژه از او در مورد داشتن کارت پایان خدمت، مدرک دانشگاهی و سابقه کاری سؤال نمیشود. حتماً شما هم دیدهاید که افراد متخصص بسیار زیادی به علت نداشتن کارت پایان خدمت یا نداشتن سابقه کاری نتوانستند کاری برای خود پیدا کنند. بنابراین عدم نیاز به استخدام شدن یکی از مهم ترین مزیت های فریلنسری است که باعث شده است افراد زیادی ترجیح دهند به صورت فریلنسری کار خود را انجام دهند و کسب درآمد کنند.
از طرفی افرادی که در مشاغل فریلنسری مشغول به فعالیت هستند دیگر نیاز به رفتن به جلسات مصاحبههای شغلی ندارند. حتماً شما هم دیدهاید که شرکتهای دولتی و خصوصی مختلف چندین جلسه مصاحبه شغلی با مدیر منابع انسانی، مدیر واحد، نماینده مدیریت و مدیر عامل ترتیب میدهند و این باعث فرسایش جسمی و اتلاف وقت فردی است که به دنبال استخدام در آن شرکت است.
افراد زیادی وجود دارند که در عین اینکه تخصص زیادی دارند اما در جلسات مصاحبه نمیتوانند به خوبی ظاهر شوند و به نوعی دچار استرس میشوند. این باعث میشود تا فرد نتواند استخدام شود و شرکت نیز از گرفتن این فرد متخصص بی بهره میماند. بنابراین از جمله مزیت های فریلنسری این است که فرد دیگر استرس مصاحبه شغلی را ندارد و به راحتی میتواند تواناییهای خود را به کارفرما ارائه دهد.
6. امکان انجام چند فعالیت
در کسب و کارهای معمولی مثل کار کردن در شرکتهای مختلف شما با تخصص خود در یک شغل خاص فعالیت میکنید. اگر شما در حیطههای مختلف تخصص داشته باشید فقط در یک شغل میتوانید مشغول شوید و از آن کسب درآمد کنید. اما فعالیتهای فریلنسری به صورتی است که فریلنسر میتواند همزمان از چند فعالیت کسب درآمد کند.
به عنوان مثال فردی که هم در طراحی گرافیک و کار با فتوشاپ تخصص دارد و هم میتواند تولید محتوا انجام بدهد اگر در یک شرکت به صورت کارمند فعال باشد فقط میتواند یک فعالیت انجام دهد، مثلاً میتواند به عنوان طراح مشغول به کار شود. اما همین فرد اگر به صورت فریلنسری مشغول به فعالیت شود میتواند علاوه بر گرفتن پروژههای طراحی گرافیک، پروژههای مربوط به تولید محتوا را نیز انجام بدهد.
اگر فرد بتواند از همه تخصصهای خود کسب درآمد کند اعتماد به نفسش بالا میرود و میتواند درآمد بهتری نسبت به فردی که فقط یک شغل دارد داشته باشد. بنابراین انجام چند فعالیت، از جمله مزیت های فریلنسری است که میتواند برای افراد زیادی جذابیت داشته باشد.
7. تنوع مشاغل در فریلنسری
مشاغلی که به صورت فریلنسری میتوان آن را انجام داد بسیار متنوع است و فقط به بخشی از فعالیتها محدود نمیشود. تنوع مشاغل یک مزیت فریلنسری است که باعث شده طیف وسیعی از افراد به کار به صورت فریلنسری روی بیاورند. تنوع مشاغل فریلنسری آن قدر زیاد است که هر فردی میتواند در آن مشغول به فعالیت شود.
کارهای ساده مثل تایپ فارسی و انگلیسی از جمله فعالیتهایی است که امروزه بخش اعظمی از بازار فریلنسری را به خود اختصاص داده است. تایپ یک کار عملی است که هر فردی که سواد خواندن و نوشتن داشته باشد به راحتی میتواند آن را انجام دهد و از آن کسب درآمد کند. درست است که سطح تخصص در فریلنسری مهم است اما برخی از یادگیری برخی از تخصصهای آن راحت هستند. از جمله فعالیتهایی که فریلنسرها میتوانند انجام بدهند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تولید محتوا و مقاله نویسی
- تایپ و ویراستاری
- طراحی گرافیک (روتوش تصاویر، برش عکس، تغییر پس زمینه و …)
- برنامه نویسی وب سایت و اپلیکیشن
- کار با نرم افزارهای تخصصی مثل اکسل و SPSS و متلب و پاور بی آی
- داستان نویسی
- تبلیغات
- سئو وب سایت
8. ارتباط آزاد با کارفرما
اینکه شما یک رئیس داشته باشید که در طول ساعات روز بالای سر شما باشد و بر کار شما نظارت داشته باشد حس خوبی برای برخی افراد به همراه نخواهد داشت. در واقع اگر شما کار خود را به نحو احسن انجام دهید، باز هم ممکن است این مسئله برای شما استرسزا باشد. این وضعیت در اکثر شرکتها و سازمانها هر روز اتفاق میافتد و هر روزه بسیاری از افراد به خاطر همین حس آزردگی از شغل خود کناره گیری میکنند.
شما در مشاغل فریلنسر کارفرمای مشخصی دارید ولی ارتباط شما با او به صورتی نیست که مخل کارتان باشد. در واقع کارفرما در مشاغل فریلنسری به شما پروژهای را تحویل میدهد و انتظار دارد در زمان مشخص بتواند آن را از شما تحویل بگیرد. البته کیفیت هم مهم است و اصل اول در کار فریلنسری محسوب میشود. زمانی که شما فریلنسر باشید کارفرما به کیفیت کار شما نگاه میکند نه ساعت کارتان و این یک مزیت فریلنسری است که با کار تمام وقت به دست نخواهید آورد!
البته مشاغل فریلنسری به گونهای است که امکان تقسیم پروژهها به چند قسمت و امکان تحویل قسمت به قسمت نیز وجود دارد تا کارفرما بتواند به خوبی از روند کار اطلاع پیدا کند و بتواند نظارتی بر کار فریلنسر داشته باشد.
9. کاهش قابل توجه هزینه های آغاز به کار در فریلنسری
از جمله مزیت های فریلنسری این است که شما در این مشاغل هزینههای اضافی پرداخت نمیکنید و تقریباً هر چه کسب درآمد کنید، سود خالص خواهد بود. بیشترین هزینهای که ممکن است شما در مشاغل فریلنسری داشته باشید، هزینه اینترنت است که در مقابل مقدار درآمدی که از این مشاغل خواهید داشت بسیار ناچیز خواهد بود.
البته مشاغلی مثل تایپ، کار با فتوشاپ، کار با اکسل و … نیاز به اینترنت نیز ندارند و این هنر و تخصص شما است که خود را نشان میدهد. بنابراین زمانی که افراد احساس میکنند در این مشاغل میتوانند به خوبی به کسب درآمد برسند، به سمت این مشاغل روی میآورند.
شغلهایی که شما برای کسب درآمد نیاز به داشتن مغازه و پرداخت مالیات دارید، طبیعتاً جذابیت کمتری نسبت به مشاغل فریلنسری دارد. صاحبان مشاغلی همچون لباس فروشی، سوپر مارکت ها، میوه فروش ها و … اگر از خود مغازهای نداشته باشند برای به دست آوردن درآمد مجبور به اجاره یک مغازه هستند. به صورت میانگین مغازه داران یک چهارم فروش ماهانه خود را برای پرداخت اجاره و مالیات کنار میگذارند. بنابراین اگر شغل مغازه داری را با شغل فریلنسری مقایسه کنیم متوجه میشویم که فرد میتواند به راحتی و بدون پرداخت هزینهای کسب درآمد کند.
10. حق انتخاب در فریلنسری
از جمله دیگر مزیت های فریلنسری میتوان به داشتن حق انتخاب برای فریلنسران اشاره کرد. فریلنسران در این مشاغل به خوبی میتوانند هر پروژهای که دوست داشتند را بپذیرند. اگر از شرایط اولیه یک پروژه راضی نبودند به راحتی میتوانند به آن پروژه پیشنهاد همکاری ندهند.
بارها دیده شده است که کارفرماها در پروژههای فریلنسری انتظار دارند که کار را زودتر تحویل بگیرند. به عنوان مثال برای کاری که ممکن است در حالت عادی 7 روز طول بکشد، کارفرما پیشنهاد 5 روزه میدهد. حال اگر فرد تصور میکند که بسته به شرایط خود نمیتواند این پروژه را در 5 روز تحویل دهد به راحتی آن را قبول نمیکند. در واقع فرد به جای روزانه 8 ساعت کار کردن باید روزانه 10 ساعت کار کند که این برای بسیاری از افراد قابل قبول نیست.
حق انتخاب فریلنسران فقط در مورد تعداد روزهای تحویل پروژه نیست، بلکه در مورد نوع پروژه، نحوه انجام آن و حتی قیمت آن نیز هست. فریلنسر به راحتی میتواند با کارفرما صحبت کند و اگر هر زمانی احساس کرد که پروژهای شرایطی دارد که مطابق میل او نیست به راحتی میتواند آن را انتخاب نکند.
حق انتخاب، از جمله مزیت های فریلنسری است که در کمتر شغلی میتوان آن را پیدا کرد. مثلاً کارمندی که در یک شرکت خصوصی کار میکند، هنگامی که پروژهای به او محول میشود نمیتواند به کلی آن را رد کند یا در مورد شرایط آن صحبت کند. این کارمند باید بی چون و چرا آن پروژه را قبول کند و در زمان تعیین شده که کارفرما مشخص کرده است پروژه را تمام شده تحویل دهد. از طرفی انجام این پروژه باعث افزایش حقوق کارمند نمیشود و این جزو وظایف روزانه او خواهد بود. در واقع این فرد حتی اگر این پروژه را به بهترین شکل انجام دهد در پایان ماه، همان حقوق همیشگی را دریافت میکند.
11. افزایش سطح تخصص فردی
فعالیتهای فریلنسری به صورتی است که در اغلب موارد تقاضای کار و پروژه نسبت به عرضه کار بیشتر است. مثلاً ممکن است در پلتفرمی روزانه چندین پروژه ارائه شود و هر پروژه توسط 10 الی 20 فریلنسر پیشنهاد همکاری داده شود. این تعداد افراد باعث رقابتی تر شدن فعالیتهای فریلنسری میشود.
شاید تصور کنید که رقابتی شدن به این شکل ممکن است شانس گرفتن پروژه را از افراد سلب کند. اما در واقعیت اینطور نیست. تعداد پروژههای مختلفی در روز توسط کارفرمایان ارائه میشود که افراد میتوانند در پروژههای دیگر خود را محک بزنند.
اما این رقابتی تر شدن باعث شده است تا فریلنسران به فکر توسعه مهارتهای خود باشند. به عنوان مثال اگر فردی طراح گرافیک است با رقابتی تر شدن فعالیتهای فریلنسری سعی میکند دانش خود را تکمیل کند و همیشه در حال یادگیری مهارت جدید در حوزه طراحی گرافیک باشد. توسعه مهارتهای فردی از جمله مهم ترین مزیت های فریلنسری است که در کمتر مشاغلی میتوان یافت.
مشاغلی که نیروهای قراردادی و یا دائمی جذب میکنند، وظایف مشخصی برای او تعیین میکنند و فرد بعد از مدتی که میبیند فضا اصلاً رقابتی نیست تلاشی برای بهبود مهارتهای خود انجام نمیدهد. در واقع فرد وقتی میبیند حتی اگر مهارتهای خود را افزایش دهد، تأثیری بر روی حقوقش نمیگذارد پس تلاشی هم در این زمینه نمیکند.
توسعه مهارتهای فردی از جمله مزیت های فریلنسری است که باعث میشود بازار مشاغل فریلنسری همیشه پویا باشد. کارفرمایان وقتی میبینند فریلنسران مختلفی با مهارتهای ویژه در حال افزایش هستند و میتوانند با یک هزینه معمولی کار آنها را انجام دهند سعی میکنند پروژههای بیشتری در این حوزه تعریف کنند و این هم به نفع کارفرمایان و هم به نفع فریلنسران خواهد بود.
12. افزایش خلاقیت در فریلنسری
همان طور که گفتیم مشاغل فریلنسری باعث میشود فریلنسران هر روز به دنبال یاد گرفتن مهارتهای جدید باشند و خود را توسعه دهند. ولی ماجرا به اینجا ختم نمیشود. واقعیت این است که فعالیت فریلنسران در این حوزه باعث میشود خلاقیت آنها بیش از پیش افزایش یابد.
اما چطور فعالیت به صورت فریلنسری باعث افزایش خلاقیت در افراد میشود؟ واقعیت این است که در دنیای کسب و کارها و فعالیت به صورت کارمندی، اگر پروژهای به فرد محول شود، روش انجام آن نیز برای او شرح داده میشود و یا اگر حتی روشی هم برای آنها شرح داده نشود، کارمندان حق انتخاب روشهای خارج از عرف را ندارند. در واقع در این مشاغل خلاقیت افراد به شدت تحت تأثیر قرار میگیرد.
اما در مشاغل فریلنسری، کارفرما فقط از فریلنسر یک پروژه با کیفیت در زمان مشخص میخواهد و در مورد نحوه انجام کار چندان حساسیت نشان نمیدهد. بنابراین فریلنسران سعی میکنند روشهایی را امتحان کنند که بتوانند یک کار با کیفیت را در زمان کمتری انجام دهند. در واقع زمانی که فریلنسران میبینند که کارفرما هر لحظه بالای سر آنها نیست، به راحتی میتوانند در حین پروژه خلاقیت به خرج دهند. بنابراین توسعه خلاقیت فردی یکی از مهم ترین مزیت های فریلنسری است که در بلند مدت میتواند افراد معمولی را به افراد خلاق و نوآور تبدیل کند.
13. عدم نیاز به تنظیم قراداد کار
یکی دیگر از مزیت های فریلنسری این است که نیازی نیست بین کارفرما و فریلنسر قرارداد خاصی نوشته شود. کارفرما و فریلنسر به راحتی از طریق تائید دو طرف میتوانند پروژه را آغاز کنند. قرارداد کار اگر چه موجب تقویت تعهد دو طرف میشود اما دردسرهای خود را نیز دارد. البته سیستمهای واسطه زیادی وجود دارند که فریلنسر و کارفرما را به هم متصل میکنند و بین طرفین ایجاد اعتماد میکنند.
قراردادهای کاری باعث میشود دو طرف تعهدهایی به طرف مقابل بدهند که در بسیاری از موارد این تعهدها لازم نیست. در واقع قراردادهای کاری باعث سخت تر شدن و حساس تر شدن کارفرما و کارمند میشود. اما زمانی که کار به پروژههای مختلف تقسیم بندی میشود و به فریلنسران مختلف سپرده میشود دیگر نیاز به نوشتن قرارداد کار نیست.
همانطور که گفتیم نوشتن قرارداد کار باعث حساسیت دو طرف میشود و ممکن است اگر یکی از طرفها کار خود را درست ندهد، درگیری بالا بگیرد و کار به اداره کار برسد. این کار ممکن است وقت و زمان زیادی از دو طرف بگیرد و از طرفی آن فعالیت به حال خود رها میشود. سیستمهای واسطه بین فریلنسرها و کارفرماها از این مشکلات جلوگیری میکنند. این پلت فرم ها مبلغ را پیش از انجام پروژه قفل میکنند تا فریلنسر تضمینی برای اجرا داشته باشد.
14. عدم نیاز به تضمین برای شروع در فریلنسری
حتماً شما هم دیدهاید که افرادی که به عنوان کارمند در یک شرکت استخدام میشوند در ابتدا باید یک سفته یا ضمانت معتبر به کارفرما دهند. زمانی که کارمندان دلیل دادن سفته را میپرسند، کارفرما بیان میکند که چون کامپیوتر، تلفن، میز کار و بعضا اسناد محرمانه در اختیار کارمند قرار داده است، پس باید سفته گرفته شود.
حال تصور کنید که فردی که در یک شرکت مشغول کار است به صورت سهوی وسایلی در اختیارش قرار گرفته است را خراب کند. در اینجا فرد متحمل هزینههای مختلف میشود و باید با هزینههای شخصی خود وسایلی را که خراب کرده است را تعمیر کند. در بسیاری از موارد وسایلی در اختیار افراد قرار میگیرد که قدیمی است و احتمال خراب شدن آنها بسیار بالاست. شرکتهای مختلف علاوه بر گرفتن تضمین از این افراد تعهد کتبی نیز میگیرند تا در هنگام خراب شدن وسایل، این افراد پاسخگو باشند.
اما مشاغل فریلنسری این دردسرها را برای دو طرف ندارد. فردی که به عنوان فریلنسر مشغول به کار میشود، با کامپیوتر شخصی خود کارها را انجام میدهد و اصلاً نیاز به حضور فیزیکی او در محل کار نیست. بنابراین از جمله مزیت های فریلنسری میتوان به عدم ارائه تضمین از طرف فریلنسران اشاره کرد.
15. عدم نگرانی در مورد اخراج شدن
اخراج شدن همیشه کابوس کارمندان است. اینکه فرد کار خود را از دست بدهد، ناراحتی زیادی برای او و خانوادهاش به وجود میآید. از طرفی چون شرکتهای مختلف در وضعیت اقتصادی سخت کارمندان زیادی را به کار گرفتهاند در بعضی از موارد لازم میبینند تا تعدادی از آنها را اخراج کنند. البته بعضی از کارفرماها سخت گیر تر هستند و اعتقاد دارند کارمندانی که کارشان را به خوبی انجام نمیدهند، باید اخراج شوند.
اما فردی که به صورت فریلنسری مشغول به فعالیت است، هیچ ترس و نگرانی در مورد اینکه اخراج شود، نخواهد داشت. همین نداشتن ترس و نگرانی باعث میشود کار خود را به خوبی و راحت تر انجام دهد. پروژههای فریلنسری آن قدر متنوع و زیاد است که فرد به راحتی میتواند هر کدام که مطابق میل شخصیاش بود را انتخاب کند.
از طرفی فرد فریلنسر اصلاً جایی استخدام نمیشود که بخواهد اخراج شود و با نداشتن حقوق بعد از اخراج شدن بخواهد نگران شود. بنابراین عدم نگرانی در مورد اخراج شدن یکی از مهم ترین مزیت های فریلنسری است که باعث میشود افراد با خیالی آسوده کار خود را ادامه دهند.
16. امکان کسب درآمد دلاری در فریلنسری
شاید برایتان جالب باشد که امکان کسب درآمد دلاری نیز در مشاغل فریلنسری وجود دارد. اگر شما از پروژههایی که در کشور خود میگیرید نمیتوانید درآمد مورد نظر خود را داشته باشید، میتوانید به صورت کاملاً آنلاین و با هیچ دردسری در سطح دنیا مشغول به کار فریلنسری شوید.
از جمله مزیت های فریلنسری این است که شما میتوانید درآمد دلاری داشته باشید. درآمد دلاری میتواند برای افرادی که در کشورهایی با اقتصاد ضعیف هستند جذابیت داشت باشد. شما برای کسب درآمد دلاری از طریق فریلنسری میتوانید در سایتهای مختلفی که در این زمینه به وجود آمدهاند، ثبت نام کنید و پروژه بگیرید. بسیاری از کارفرماها در این کشورها به دنبال افرادی با تخصص بالا و دستمزد کم هستند. البته تفاوت ارزش پول کشور کارفرما و فریلنسر باعث میشود که فریلنسرها حتی سود بیشتری نیز ببرند و علاقمند به کار با این کارفرمایان باشند.
سایتهای معروفی که در این زمینه کار میکنند محدودیتی برای افراد مختلف در کشورهای مختلف ایجاد نمیکنند. به عنوان مثال شما میتوانید به صورت فریلنسری پروژهای را قبول کنید که کارفرمای شما یک فرد خارجی باشد. البته در این نوع درآمد، شما نیاز دارید تا به زبان انگلیسی مسلط باشید تا بتوانید به راحتی با کارفرما صحبت کنید و به پروژههای آنها پیشنهاد دهید.
17. عدم نیاز به گرفتن مرخصی
یک مزیت فریلنسری این است که شما نیاز ندارید برای مرخصی به مدیر خود مراجعه کنید و از او درخواست مرخصی کنید. شما در کارهای فریلنسری میتوانید هر روز که دچار بیماری شدید یا کار واجبی داشتید، پروژه خود را کنار بگذارید و به کارهای خود برسید و بعد از حل شدن مشکل به ادامه کار بپردازید.
فعالیت در اداره و سازمانهای مختلف برای کارمندان مشکلاتی نیز در زندگی ایجاد کرده است. مرخصی آنها در ماه محدود است و در بعضی از موارد درخواست مرخصی آنها رد میشود. بسیاری از مشاغل نیز در ابتدا بیان میکنند که شما حق گرفتن مرخصی ندارید و فقط در موارد بسیار ضروری میتوانید از مرخصی استفاده کنید. طبیعتاً این باعث آزرده خاطر شدن کارمندان میشود. اما در مشاغل فریلنسری اینطور نیست. شما به راحتی میتوانید زمان خود را مدیریت کنید و نیازی نیست که با کارفرما در مورد مرخصی صحبت کنید.
از طرفی زمانی که فردی در یک سازمان در مرخصی به سر میبرد فعالیتهای او به روی دوش همکارانش میافتد و یا هیچ کسی نیست که کارهای روزانه او را انجام دهد. پس احتمالاً ارباب رجوعها دچار مشکل میشوند. حال تصور کنید که این مرخصی کمی طولانی شود. در نتیجه مشکلات مختلفی در این زمینه به وجود خواهد آمد.
18. افزایش کیفیت زندگی و سلامت در فریلنسری
یکی از شکایتهای اصلی افراد در مشاغل کارمندی این است که آنها فرصت کافی برای خوابیدن ندارند. اغلب افرادی که در شرکتهای دولتی و خصوصی به صورت حضوری مشغول به فعالیت هستند باید در ساعت 7 صبح در محل کار خود حضور داشته باشند که اگر زمانی که در راه هستند و زمان آماده شدن آنها را نیز در نظر بگیریم این افراد اغلب ساعت 5 و نیم صبح باید از خواب بیدار شوند. این همه فعالیت بدنی افراد را فرسوده میکند.
کارمندانی که به صورت حضوری مشغول به کار هستند بعد از رسیدن از محل کار به خانه، مجبور به انجام فعالیتهای شخصی، خرید، تفریح کردن و رفتن به مهمانی هستند و ممکن است وقت زیادی برای خوابیدن آنها وجود نداشته باشد. تحقیقات نشان داده است که کارمندان به طور متوسط 2 ساعت کمتر از افراد دیگر میخوابند.
شاید تصور کنید که این خواب کم، تأثیری بر زندگی و سلامتی فرد ندارد و فرد به آن عادت میکند. اما باید بدانید که کم خوابی در بلند مدت میتوانند زیانهای جبران ناپذیری برای افراد داشته باشد. بنابراین خواب کافی از جمله مزیت های فریلنسری است که باعث میشود فرد سلامتی بیشتری داشته باشد و در بلند مدت دچار مشکلات مختلف نشود.
19. افزایش سرعت اجرای پروژهها
همان طور که میدانید در ادارات کاغذ بازی به وفور دیده میشود. کارمندان حتی برای ارتباط با هم نیز از نامه استفاده میکنند. نامه نگاری بیش از اندازه وقتی که شما یک کار عجلهای داشته باشید بیش از پیش ناراحت کننده است. در ادارات دولتی این کاغذ بازیها بسیار بیشتر دیده میشود و حتی ارباب رجوعها نیز درگیر کاغذ بازیها میشوند. بسیاری از کارمندان برای اجرای فعالیتهای خود به صورت بهینه نیازمند امکاناتی هستند که به سختی در اختیارشان قرار میگیرد.
عدم نیاز به فرآیندهای زمانبر یکی از مهم ترین مزیت های فریلنسری است که باعث میشود فرد با خیالی راحت کار خود را ادامه دهد. ارتباط فریلنسر با کارفرما از طریق اینترنت برقرار میشود و جنس کارها نیز طوری است که به صورت آنلاین امکانات آن فراهم میشود.
20. عدم نیاز به پرداخت هزینههای حمل و نقل در فریلنسری
شما اگر به صورت کارمند در یک شرکت دولتی یا خصوصی، مشغول به کار شوید مجبور هستید که روزانه مقداری پول را صرف هزینههای رفت و آمد خود کنید. اگر از تاکسی استفاده میکنید روزانه باید پول تاکسی بدهید و اگر از ماشین شخصی خود برای رفتن به سر کار استفاده میکنید هزینه بنزین و استهلاک ماشین را باید بپردازید. حال آنکه در مشاغل فریلنسری نیاز به پرداخت هزینههای حمل و نقل نیست.
عدم پرداخت هزینههای حمل و نقل از جمله مزیت های فریلنسری است که علاوه بر آن که باعث میشود فرد در هزینههای خود صرفه جویی کند، صرفه جویی زمانی نیز برای افراد به همراه دارد. در مشاغل فریلنسری دیگر لازم نیست فرد روزانه 1 الی 2 ساعت برای رفت و برگشت خود زمان صرف کند.
در واقع فرد در منزل خود کارش را انجام میدهد و نیاز نیست که هر روز برای رفتن به محل کار خود هزینه کند. این هزینه بسیار مهمی است. شاید برایتان جالب باشد که کارمندان به طور متوسط 7 درصد از حقوق ماهانه خود را صرف رفت و آمد خود میکنند که فریلنسران میتوانند این مبلغ را صرفه جویی کنند.
نظرات کاربران